• Αρχική
  • Πολιτική
  • Η πρόκληση του Ζάεφ για “μακεδονική” μειονότητα και γλώσσα στην Ελλάδα

Η πρόκληση του Ζάεφ για “μακεδονική” μειονότητα και γλώσσα στην Ελλάδα

Παρά τη δήλωση... μετάνοιας του Ζόραν Ζάεφ, στον απόηχο της παρέμβασης Νίμιτς μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού για τη “μακεδονική γλώσσα” στην Ελλάδα, νέες διαστάσεις στο θέμα των αλυτρωτικών βλέψεων των γειτόνων μας δίνει το βίντεο με την επίμαχη ομιλία του Ζάεφ στη Βουλή των Σκοπίων.

Στην ομιλία του, την 1η Δεκεμβρίου, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός έθεσε ξεκάθαρα ζήτημα “μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το βίντεο που έχει αγγλικούς υπότιτλους και φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι’ αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας» είπε ο κ. Ζάεφ.

Αναφερόμενος στο τι αλλάζει με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε: «Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα».