Μαξίμου: Ή ο Στόλτενμπεργκ είναι ψεύτης, ή ο Μητσοτάκης

Νέα επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει με non paper που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις θέσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα των Σκοπίων.

Πιο αναλυτικά το non paper του Μαξίμου: 

«Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη φαίνεται πως επιδεινώνεται. Αφού έβγαλε ψεύτες τους θεσμούς για την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τα σενάρια περί δήθεν τέταρτου μνημονίου, τώρα καταπιάνεται και με τον γγ του ΝΑΤΟ.

Του θυμίζουμε λοιπόν ότι ο κ. Στόλτενμπεργκ έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ είναι η «πλήρης επικύρωση της συμφωνίας»  με την πΓΔΜ, δηλαδή η θετική ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος και της συνταγματικής αναθεώρησης.
 

Επομένως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποφασίσει: ή και ο κ. Στόλτενμπεργκ είναι  ψεύτης ή η Ελλάδα δεν παραδίδει κανένα απολύτως διαπραγματευτικό όπλο και ο ψεύτης είναι ο ίδιος.

Όσο για το διαρκές ψέμα του περί αναγνώρισης «εθνότητας», ο Πρωθυπουργός προ ημερών τον κάλεσε να κοιτάξει την ταυτότητά του για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. Άλλο ιθαγένεια και άλλο εθνότητα. Τόσο δύσκολο είναι για το καλύτερο βιογραφικό της χώρας;».