• Αρχική
  • Πολιτική
  • ΝΔ: Η κυβέρνηση αποφεύγει να συζητήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

ΝΔ: Η κυβέρνηση αποφεύγει να συζητήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού θέτει εκ νέου η ΝΔ.

Με δήλωση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, Σοφίας Ζαχαράκη, η ΝΔ λέει ότι η κυβέρνηση αποφεύγει τη συζήτηση. Η Νέα Δημοκρατία θα προωθήσει την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Από το 2015 η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει 2 φορές πρόταση νόμου για να αποκτήσουν, επιτέλους, οι Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει αυτήν τη συζήτηση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι, ειδικώς οι Έλληνες που αναγκάστηκαν να φύγουν στα χρόνια της κρίσης, θέλουν -και δικαίως- να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας.
Πόσο μάλλον όταν οι περισσότεροι δεν κρύβουν την επιθυμία τους να επιστρέψουν.
Η Νέα Δημοκρατία καταθέτει, για μια ακόμη φορά, την πρότασή της με τροπολογία στο νέο εκλογικό νόμο που προωθεί αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση.
Η πρόταση προβλέπει οι Έλληνες του Εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν ανήμερα των εκλογών στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν καμία δικαιολογία να την απορρίψουν».