• Αρχική
  • Πολιτική
  • Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε για τέταρτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης Τσοχατζόπουλου

Με ομόφωνη απόφαση απορρίφθηκε για τέταρτη φορά, το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο πρώην Υπουργός εισήχθη εσπευσμένα το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο Αττικόν λόγω φλεβικής θρόμβωσης , όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αίτηση του πρώην Υπουργού που ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους.

Είχε προηγηθεί απορριπτική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας, η οποία υποστήριξε ότι ναι μεν ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ωστόσο η συνέχιση της κράτησης του δεν θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως αυτή ορίζεται από το νόμο.

«Δεν προκύπτει ότι η βλάβη θα είναι δυσανάλογη, εάν παραμείνει φυλακισμένος ο κατηγορούμενος, όταν μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ότι μπορεί να διακομιστεί σε νοσοκομείο», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην Υπουργού κατέθεσαν σήμερα ιατρική γνωμάτευση του Αναπλ.Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Χρήστου Κλωνάρη, συμφώνα με την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει εμφανίσει επικίνδυνο φλεβικό έλκος στο πόδι, παρουσιάζει δυσκολία στη βάδιση και κρίνεται αναγκαία η άμεση εισαγωγή του σε νοσοκομείο.