Γραφείο Προϋπολογισμού: Εφικτός αλλά με ρίσκο ο στόχος για πλεόνασμα 3,5%

Εφικτό, αλλά με αυξημένο ρίσκο, χαρακτηρίζει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ φέτος το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (ΓΠΚΒ).

Διαβάστε Περισσότερα

Αναζητούνται €500 εκατ. για να σωθούν τα ΕΛΤΑ

Στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας τους βρίσκονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ). Η αρχαιότερη ελληνική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα μετρά 191 χρόνια ζωής, αλλά σήμερα απαιτούνται μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη σωτηρία της.

Διαβάστε Περισσότερα

Αυστηρές προειδοποιήσεις Κομισιόν για πλεόνασμα και μεταρρυθμίσεις στο έγγραφο για την 6μηνη επέκταση της ενισχυμένης εποπτείας

Η Κομισιόν υπενθυμίζει στο Συμβούλιο των Κρατών Μελών και στην Αθήνα ότι ο στόχος για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5% για το 2019 και το 2020 είναι σε κίνδυνο, οι μεταρρυθμίσεις έχουν καθυστερήσει και η χρηματοδότηση της Ελλάδας από τις αγορές παραμένει εύθραυστη παρά το 7ετές ομόλογο, σε επίσημο έγγραφο για την εξάμηνη παράταση της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι δανειστές άφησαν λίστα εκκρεμοτήτων και… έδωσαν "ραντεβού τον Σεπτέμβρη"

Από τις 5 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος κύκλος συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου και των άλλων υπουργών με τους τεχνοκράτες και τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Πηγές και από τις δύο πλευρές κάνουν λόγο για έναν πρώτο γύρο επαφών με θετικό πρόσημο που ολοκληρώθηκε, ενώ τα φώτα πλέον στρέφονται στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης που ξεκινούν το Σάββατο.

Διαβάστε Περισσότερα