Τόμσεν για το χρέος: Πρέπει να ξέρουμε την «στρατηγική» - Βιαστείτε αν θέλετε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

«Αυτό που ζητάμε για το χρέος είναι, όταν πάμε στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, να μπορούμε να εξηγήσουμε ποια είναι η στρατηγική», τόνισε ο Πολ Τόμσεν σε ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Διαβάστε Περισσότερα

Λαγκάρντ: Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δείχνουν την πρόοδο της οικονομίας την οποία οι αγορές επικροτούν

Την άποψη πως οι αγορές διαπιστώνουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας κάτι που αποτυπώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων διατύπωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Διαβάστε Περισσότερα

"Κόκκινα" δάνεια και διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία στις επιχειρήσεις, στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΣΕΕ-Δραγασάκη

Απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ανεύρεση και σχεδιασμό νέων/εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες της αγοράς και την άντληση πόρων με χαμηλό κόστος για τις επιχειρήσεις ζήτησε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

Διαβάστε Περισσότερα

Προβλήματα και για τους εγγυητές δανείων στις κατασχέσεις

Εγκλωβισμένοι στη δίνη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών βρίσκονται εκτός από τους χιλιάδες δανειολήπτες τα δάνεια των οποίων έχουν «κοκκινίσει» και οι εγγυητές που έχουν συνυπογράψει για τη χορήγηση των δανείων.

Διαβάστε Περισσότερα

“Γολγοθάς” οι φορολογικές δηλώσεις για συνταξιούχους που πήραν αναδρομικά και μισθωτούς

Στους λογιστές θα «φάνε» οι συνταξιούχοι όσα πήραν πίσω για τις παράνομες κρατήσεις ασφαλιστικής περίθαλψης, καθώς απαιτείται η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για κάθε έτος στο οποίο ανάγονται τα αναδρομικά, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος της ουράς στα γκισέ της εφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα