Περιγραφή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ζητά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Την ανάγκη να περιγραφούν από το Eurogroup, εντός του Μαΐου, τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους επισημαίνει, με συνέντευξή του στον οικονομικό ιστότοπο Euro2day.gr, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε Περισσότερα

Τζανακόπουλος: Ελάχιστες οι διαφορές μας με τους θεσμούς

Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τις νέες απαιτήσεις των θεσμών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκφράζοντας την πεποίθηση πως «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επίλυση των όποιων ελάχιστων διαφορών παραμένουν με τους θεσμούς, μέσα στις επόμενες μέρες».

Διαβάστε Περισσότερα

“Βόμβα” από το ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα

«Προκαταβολή» των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να γίνουν χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν την επικείμενη περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την πρόθεση του Ταμείου να ζητήσει πρόσθετα μέτρα στο μέλλον πριν ακόμη πέσουν οι υπογραφές για το 2019 και το 2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Τι απαντά η ΔΕΗ για την επιβάρυνση τους λογαριασμούς

Πολύ μικρή και προσωρινή θα είναι η επιβάρυνση στους λογαριασμούς από τη σταδιακή ανάκτηση των ποσών που αντιστοιχούν στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) των ετών 2012-2015, επισημαίνει η ΔΕΗ, σε σημερινή ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι αυτά τα ποσά επιστρέφουν αμέσως στην πραγματική οικονομία.

Διαβάστε Περισσότερα