Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα αλλά μπορεί να γίνει success story

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση και να γίνει ένα success story εξέφρασε ο Κλάους Ρέγκλινγκ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτό προϋποθέτει την τήρηση των συμφωνηθεισών μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία του Πειραιά

Μετά την αξιολόγηση της πρότασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του Δήμου Πειραιά η οποία και έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τόνισε ότι πρόκειται για την «επιβράβευση μιας σοβαρής, συλλογικής προσπάθειας όλων των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, που εργάστηκαν με συνέπεια, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που αλλάζουν τα δεδομένα, όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά ευρύτερα για την Αττική».

Διαβάστε Περισσότερα

Τα ασφαλιστικά χαράτσια μέχρι τέλος του 2017

Μπαράζ ασφαλιστικών χαρατσιών περιμένει χιλιάδες ελευθέρους επαγγελματίες, μετά το «σήμα» που έδωσε η χθεσινή εφαρμοστική εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσου Πετρόπουλου σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ.

Διαβάστε Περισσότερα

“Κάλεσμα” Δήμων σε οφειλέτες για ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις

Ανακοινώσεις έχουν αρχίσει να εκδίδουν από την περασμένη εβδομάδα Δήμοι της χώρας για τη ρύθμιση χρεών έως και 100 δόσεις με βάση το αρ. 52 του Ν.4483/2017. Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α’ βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.), τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017, κατόπιν αιτήσεως εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Ο νόμος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 31/07/2017

Διαβάστε Περισσότερα