• Αρχική
  • Κοινωνία
  • Κρέτσος: «Δεσμευτική η απόφαση του ΣτΕ αλλά όχι απαραίτητα και σεβαστή»

Κρέτσος: «Δεσμευτική η απόφαση του ΣτΕ αλλά όχι απαραίτητα και σεβαστή»

 Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο γενικός γραμματέας Eνημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98.0.

 
«Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές, αλλά όχι και σεβαστές» είπε ο γενικός γραμματέας Eνημέρωσης, προσθέτοντας ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις όποιες και αν είναι».
 
Ο Λευτέρης Κρέτσος επανέλαβε πως αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, τότε υποχρέωση της πολιτείας είναι να επιστρέψει στο σύνολό του τα χρήματα στους δικαιούχους.
 
«Θα λείψουν από άλλες δράσεις για την αντιμετώπιση των ανθρώπων που κινούνται στα όρια της φτώχειας, αλλά η πολιτεία θα κάνει ό,τι νόμιμο προβλέπεται», ανέφερε.
 
Ο  ίδιος σημείωσε ωστόσο πως «μια κλειστή ομάδα ολιγαρχών είχε στα χέρια της όλα τα προηγούμενα χρόνια ΜΜΕ, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που δεν ρύθμισαν  το τηλεοπτικό τοπίο χρωστούσαν στην διαπλοκή και δεν προχωρούσαν στον διαγωνισμό» και πρόσθεσε: «Μόνο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha παρουσίασε το 2015 ισολογισμό».
 
Τέλος, όσον αφορά στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που μπορεί να χάσουν την δουλειά τους και εργάζονται σε μη αδειοδοτημένα κανάλια είπε ότι «προβλέπεται στην περίπτωση αυτή ειδική στήριξη, μέσα από επιδόματα ανεργίας με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπάρχει από το 2009».
 
Προφανώς, ο κ.Κρέτσος παραβλέπει ότι τελικά το κόστος από το μαύρο στα κανάλια θα είναι 1,7 δις σύμφωνα με τον ΣΕΒ και ότι κανείς δεν αντιτάχθηκε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με την προϋπόθεση όμως, αυτός να οριστεί βάσει των κανόνων της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής. Και κάτι τελευταίο… που ηχεί σαν αστείο στα αυτιά μας. Σημαντικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά όχι η αύξηση του αριθμού των ατόμων που συγκαταλέγονται σε αυτές, καθώς πολλοί από τους εργαζομένους των ΜΜΕ είναι ζευγάρια με παιδιά.