Πώς διαμορφώνονται τα τέλη κυκλοφορίας του 2017

Αυξήσεις και μειώσεις κατά περίπτωση στα τέλη κυκλοφορίας του 2017 δρομολογεί το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η περίοδος πληρωμής τους που θα είναι από την 1η Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
 
Σύμφωνα με όσα επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών όσοι έχουν αυτοκίνητο άνω των 11 χρόνων θα πληρώσουν τέλη μειωμένα κατά 10% . Κι αυτό γίνεται ώστε όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες καθώς πλήρωναν μεγάλα ποσά,  να τις πάρουν πίσω.
 
Σύμφωνα με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η σημαντική ελάφρυνση όσων έχουν παλιό και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο.
 
Σημαντικές επιβαρύνσεις όμως θα έχουν όσοι αγόρασαν ακριβό αυτοκίνητο τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και αυτοί που αγόρασαν αυτοκίνητο από το 2007 μέχρι το 2010, καθώς και σε αυτά τα μοντέλα πλέον, θα υπολογίζονται οι ρύποι.
 
Σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς και εδώ θα συνυπολογίζεται η αξία του αυτοκινήτου, πιθανότατα με βάση την ασφάλιση. Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, στόχος είναι να πέσει το βάρος των τελών κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων και να ελαφρυνθούν τα φθηνά και τα μεσαίας αξίας αυτοκίνητα.
 
Παράλληλα υπάρχει η σκέψη να μπει τέλος ρύπων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ τέλη θα βρεθούν να πληρώνουν όσοι έχουν νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο και μέχρι τώρα απαλλάσσονταν. Κάτι τέτοιο θα συμβεί αν ισχύσει το σενάριο μείωσης του ορίου κάτω από τα 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα.