• Αρχική
  • Κοινωνία
  • Δίκη ΧΑ: Κάθε σχέση με την οργάνωση αρνούνται οι κατηγορούμενοι – «Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει…».

Δίκη ΧΑ: Κάθε σχέση με την οργάνωση αρνούνται οι κατηγορούμενοι – «Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει…».

Κάθε σχέση με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, οποιαδήποτε κατηγορία και αν αντιμετωπίζουν, αρνούνται πλέον τα συλληφθέντα μέλη της. Έτσι, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, όπου συνεχίστηκε η διαδικασία της δίκης, εξετάζοντας την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, ένα μέλος των ταγμάτων εφόδου επέλεξε για γραμμή υπεράσπισης τον ρόλο του… ειρηνοποιού.

«Βγήκα μπροστά γιατί φοβήθηκα μην δημιουργηθούν επεισόδια. Αυτή την πρωτοβουλία πήρα και αυτή με έμπλεξε. Αν είχα φύγει, θα είχα γλιτώσει...» δήλωσε.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως διατηρούσε καλή σχέση με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνοντας λόγο για «εργατική αλληλεγγύη», γεγονός που προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου: «Αυτά που λέτε δεν συνηγορούν με το ότι ήσασταν στο δρόμο. Λέτε “φίλος”, λέτε “αγαστή συνεργασία”…». «Αυτό πληρώνω. Επικράτησε η πολιτική τους βούληση…» απάντησε ο κατηγορούμενος.

Αναφερόμενος στο περιστατικό ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε περιγράφοντας: «Έπεσαν πέτρες. Μπορεί να υπήρχαν και άλλα αντικείμενα αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Εγώ δεν κρατούσα τίποτα. Δεν κρατούσαμε σημαίες, αλλά μπορεί κι να υπήρχαν… αν ήρθαν άτομα μετά, συμπληρωματικά, δεν μπορώ να ξέρω».

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να θυμηθεί λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργότερα με τον τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό. «Δεν ξέρω αν με πήρε εκείνος τηλέφωνο ή εγώ, ούτε πώς έμαθε ότι χτύπησα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα απολογήθηκε ένας ακόμη κατηγορούμενος για την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ ο οποίος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση ισχυριζόμενος ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο.