Ικαρία: Νεκρή βρέθηκε η 35χρονη αστροφυσικός

Νεκρή βρέθηκε η 35χρονη Αγγλίδα αστροφυσικός Νάταλι Κρίστοφερ που αγνοείτο από την περασμένη Δευτέρα στην Ικαρία

Η Κρίστοφερ είχε φθάσει στο νησί στις 3 Αυγούστου και διέμενε μαζί με τον Κύπριο σύντροφό της σε ξενοδοχείο κοντά οικισμό Κεραμέ.

Τραγικό επίλογο είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 35χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, καθώς βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης. Η σορός της κοπέλας, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν από το μεσημέρι της Δευτέρας, βρέθηκε σε χαράδρα περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε μαζί με τον σύντροφό της.

Πυροσβέστες, αστυνομικοί και εθελοντές είχαν «σαρώσει» την περιοχή για τον εντοπισμό της. Τη σορό φαίνεται να εντόπισε εθελοντής πυροσβέστης.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσουν στο σημείο ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας και του Λιμενικού και θα προσπαθήσουν να ανασύρουν τη σορό προκειμένου να γίνει και η τυπική αναγνώρισή της από τον σύντροφό της.

Το χρονικό της εξαφάνισης

H 35χρονη Βρετανίδα αγνοείτο από το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς σύμφωνα με τον σύντροφό της, πήγε για τρέξιμο και από τότε δεν είχε άλλη καμμία επικοινωνία μαζί του. Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να αναχωρήσει χθες Τρίτη για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας, όμως, όταν ξύπνησε ο Κύπριος σύντροφος, τηλεφώνησε στην 35χρονη γιατί έλειπε και εκείνη του ανέφερε μέσω μηνύματος ότι είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα περνούσε και η γυναίκα δεν απαντούσε στις απανωτές του κλήσεις. Ετσι, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της, στις 12:40 της Δευτέρας.

Οι έρευνες από την αστυνομία για την ανεύρεση της αγνοούμενης είχαν ξεκινήσει αμέσως, ενώ στο νησί είχε κληθεί από την Αθήνα και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να βοηθήσει στην εύρεση της αγνοούμενης.

Στις έρευνες συμμετείχε και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ που έφθασε χθες στην Ικαρία με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο είχε φτάσει στην Ικαρία προκειμένου να δώσει λύση στο μυστήριο με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη εξέπεμψε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου γίνονταν έρευνες.

Συνολικά στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα από επίλεκτη ομάδα της ΕΛΑΣ, άλλοι 50 αστυνομικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ συνέδραμαν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες.

Ομάδα επίλεκτων της ΕΛ.ΑΣ στην επιχείρηση

Ήδη από την Τρίτη έφτασε στο νησί το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛ.ΑΣ με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός.

Οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί του κλιμακίου ήταν εφοδιασμένοι με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να δοθεί λύση στο μυστήριο με το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας, το οποίο ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά την Τρίτη εξέπεμψε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας.

 

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Συνολικά στην περιοχή επιχείρησαν ομάδες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η επίλεκτη ομάδα της ΕΛ.ΑΣ αποτελούνταν από 20 άτομα, ενώ στην επιχείρηση συνέδραμαν άλλοι 30 εθελοντές πυροσβέστες.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από ξηράς, θαλάσσης και αέρος ενώ υπήρχε ταυτόχρονη συνεννόηση και με τα γραφεία της Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου.