• Αρχική
  • Κοινωνία
  • Να ολοκληρώσει την θητεία της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητά η Θάνου

Να ολοκληρώσει την θητεία της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητά η Θάνου

Την ουσιαστική ακύρωση της διάταξης που δρομολογεί την απομάκρυνσή της από την προεδρία της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζήτησε η Βασιλική Θάνου, κατά την εμφάνισή της ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.

Η πρώην σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως η επίμαχη διάταξη πρέπει είτε να αποσυρθεί από το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το άσυλο είτε να εισαχθεί μεταβατική ρύθμιση που θα διασφαλίζει πως η νυν ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα ολοκληρώσει την θητεία της.

Υποστήριξε πως η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και επακόλουθη ευρωπαϊκή οδηγία απαγορεύουν την πρόωρη απομάκρυνση αξιωματούχων από υπηρεσίες όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να μην επιτρέπεται σε κάθε νέα κυβέρνηση να αποπέμπει πρόσωπα που δεν είναι της αρεσκείας της.

Συνέχισε πως αυτό ήταν εκ των πρότερων γνωστό και συνεπώς ο προκάτοχός της ολοκλήρωσε την θητεία του χάρη σε μεταβατική ρύθμιση.

Η κ. Θάνου, που παλαιότερα υπηρέτησε ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, απέρριψε κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό της ως «κομματικό πρόσωπο» λόγω της μετέπειτα συνεργασίας της με τον κ. Τσίπρα.

Υποστήριξε ότι η παροχή επιστημονικών συμβουλών σε πολιτικούς δεν ισοδυναμεί με κομματική ταυτότητα.