• Αρχική
  • Κοινωνία
  • Αποκάλυψη στη δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Τον σκότωσαν με πυροσβεστήρα, έκαψαν τη σορό του

Αποκάλυψη στη δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Τον σκότωσαν με πυροσβεστήρα, έκαψαν τη σορό του

Καταπέλτης ήταν την Τρίτη (11/6) η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείο (δεύτερος βαθμός) στη δίκη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, ζητώντας την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια.

. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Π.Μ., για την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο ως έναν «άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό, με μεγάλη ικανότητα πειθούς» , ο οποίος, όπως είπε, κατάφερε να γίνει «το στήριγμα» της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη». Σκοπός του κατηγορουμένου ήταν να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Οργάνωσε την απαγωγή»

Κατά την εισαγγελέα ο Π.Μ. ήταν εκείνος «που έστησε την απαγωγή του Μάριου, προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα του 26χρονου να πάει στην αστυνομία». Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Π.Μ. «κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

Επικαλούμενη δε, μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, η εισαγγελέας τόνισε στο δικαστήριο πως ο Π.Μ. ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο Μάριο.

«Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον βασικό Π.Μ, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; …Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά»,ανέφερε…

«Είχε σχεδιάσει να απαγάγει και τη μητέρα του Μάριου»

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση ο Π.Μ, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «δεν υπολόγισε την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι…».