Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα η αίτηση αναίρεσης στην υπόθεση της 53χρονης από τον Βόλο, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού για να προσληφθεί σε παιδικό σταθμό ως καθαρίστρια.

Είχε μπει φυλακή για παραποίηση του ενδεικτικού της Ε΄ Δημοτικού σε απολυτήριο Δημοτικού για να γίνει η πρόσληψη και γι’ αυτό τον λόγο καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές Ελαιώνα.

Η 53χρόνη καθαρίστρια καταδικάστηκε στη χαμηλότερη προβλεπόμενη ποινή, αυτή των δέκα ετών. Ωστόσο, αυτό, δυστυχώς, της στέρησε την ελευθερία της λόγω των μεγάλων ποινών που προβλέπει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

 

Μετά από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, και αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε η υπεράσπιση της 53χρονης, το ζήτημα φτάνει ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η 53χρόνη αφέθηκε ελεύθερη, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της.

Το ζήτημα πλέον θα λυθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με την απόφαση που θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες.