• Αρχική
  • Κοινωνία
  • Δήμαρχος Ζακύνθου: μετά το Ναυάγιο θα πάρουμε περισσότερα μέτρα

Δήμαρχος Ζακύνθου: μετά το Ναυάγιο θα πάρουμε περισσότερα μέτρα

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους από την Πυροσβεστική στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, μετά το χθεσινό τρομακτικό περιστατικό που έλαβε χώρα εκεί, με την αποκόλληση μεγάλου μέρους βράχων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Πυροσβεστικής που επιχειρεί στο σημείο

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι έρευνες γίνονται προληπτικά, καθώς έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Από την κατολίσθηση τραυματίστηκαν επτά άτομα, με μία 34χρονη Τσέχα που έχει υποστεί κάταγμα σπονδύλου να είναι σοβαρότερα από όλους, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας της να εμπνέει ανησυχία.

Οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και του κινδύνου, που ως εκ θαύματος απέφυγαν οι λουόμενοι.

Οι ίδιες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου, αφού το Ναυάγιο είναι μία από τις διασημότερες παραλίες της χώρας μας και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Για το λόγο αυτόν ο δήμαρχος Ζακύνθου απηύθυνε έκκληση,  να μη διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις για το περιστατικό, όπως κατήγγειλε ότι έκανε διεθνές Μέσο.

Όπως ο Π.Κολοκοτσάς είπε, η πρόσβαση στην παραλία έχει προς το παρόν απαγορευτεί για το κοινό, ενώ επί τόπου αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες μέρες ο Ευθύμιος Λέκκας και το Συντονιστικό Όργανο, ώστε να αποφασίσουν το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι προσβάσιμη η παραλία τις επόμενες μέρες, αρκέστηκε να απαντήσει ότι, «υπάρχουν και άλλες παραλίες, για να απολαύσουν τις επόμενες μέρες οι τουρίστες».

«Αυτό το γεγονός μας αναγκάζει να πάρουμε περισσότερα μέτρα», τόνισε ο δήμαρχος.