• Αρχική
  • Κοινωνία
  • Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή των παιδιών μας, τονίζουν οι γονείς των δύο στρατιωτικών

Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή των παιδιών μας, τονίζουν οι γονείς των δύο στρατιωτικών

Το πόσο περήφανος νιώθει για τον γιο του αλλά και την αισιοδοξία του πως θα απονεμηθεί δικαιοσύνη εκφράζει ο πατέρας του στρατιωτικού Δημήτρη Κούκλατζη, που βρίσκεται φυλακισμένος στην Αδριανούπολη μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη, μετά τη δεύτερη συνάντησή τους αυτή τη φορά χωρίς το γυάλινο διαχωριστικό ανάμεσά τους.

«Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν θα μείνει τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας» λένε οι δύο γονείς του, ο Νίκος και η Σοφία, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

«Εκείνο που προέχει είναι η άμεση επιστροφή στην πατρίδα των παιδιών μας, που παραμένουν στη φυλακή 12 μέρες τώρα. Ξέρουν όπως κι εμείς ότι δεν έκαναν κάτι κακό και γι' αυτό δεν ανησυχούν, γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη και δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν», επισημαίνουν, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή τους.

«Δεν παρακινούμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης, όμως είναι πολύ σημαντικό το να μη νιώθεις μόνος σε μια τόσο δύσκολη δοκιμασία. Να νιώθεις ότι η χώρα ολόκληρη είναι στο πλευρό σου, ότι όλοι αντιλαμβάνονται το δίκαιο του αιτήματός μας, να επιστρέψουν τα αγόρια μας στις οικογένειές τους» εξηγεί ο κ. Κούκλατζης, ενώ η κυρία Σοφία αναφέρεται στην ανέλπιστη στήριξη που δέχεται καθημερινά. «Είναι συγκλονιστικό το ότι μητέρες από κάθε άκρη της γης τηλεφωνούν από την πρώτη μέρα για να μου πουν ότι όλα θα πάνε καλά και ο εφιάλτης θα τελειώσει» λέει.

Στην ερώτηση για το πώς είδαν τον γιο τους, έπειτα από 12 ημέρες κράτησης, η μητέρα ευγενικά, αλλά με ευδιάκριτη τη συναισθηματική φόρτιση, απαντά: «Επιτρέψτε μας να κρατήσουμε για εμάς τις στιγμές της συνάντησής μας μαζί του, γιατί σ' αυτές δεν έχουν σημασία οι λέξεις, αλλά όσα λένε τα μάτια και η ψυχή. Οπότε, θα σας πω ότι είναι καλά».