• Αρχική
  • Διεθνή
  • Ισλαμιστές καλούν σε συγκέντρωση στην Αγία Σοφία – Θέλουν να γίνει ξανά τζαμί

Ισλαμιστές καλούν σε συγκέντρωση στην Αγία Σοφία – Θέλουν να γίνει ξανά τζαμί

Φανατικοί μουσουλμάνοι καλούν σε νέα συγκέντρωση έξω από την Αγία Σοφία την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου με αίτημα να ανοίξει ως τζαμί.

Ακριβώς 84 χρόνια μετά από την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, την 1η Φεβρουαρίου 1935, ομάδα φανατικών μουσουλμάνων απευθύνει νέα έκκληση με αφίσες και βίντεο που διοχετεύει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την προσευχή της Παρασκευής, στις 14.00 το μεσημέρι, να συγκεντρωθούν έξω από την Αγία Σοφία για να φωνάξουν ‘να σπάσουν οι αλυσίδες’ και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να μετατρέψει το ιστορικό μνημείο σε τέμενος, όπως αναφέρει το sigmalive. 

«Αγαπητοί φίλοι, όλοι οι μουσουλμάνοι καλούνται να έρθουν στη συγκέντρωση που θα διοργανώσουμε μετά την προσευχή της Παρασκευής της 1ης Φεβρουαρίου 2019 για να φωνάξουν «Να ανοίξει η Αγία Σοφία, να σπάσουν οι αλυσίδες».

Όπως γνωρίζετε, την 1η Φεβρουαρίου 1935 το τζαμί της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε μουσείο Αγίας Σοφίας. Θα βρεθούμε στην πλατεία 1η Φεβρουαρίου και πάλι για να ζητήσουμε η Αγία Σοφία να επιστρέψει στην αρχική της ταυτότητα. Θα παρακαλέσουμε μαζί με τον Αλλάχ. Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να φύγει από πάνω μας αυτή η κατάρα», δηλώνει ένας από τους διοργανωτές.