• Αρχική
  • Διεθνή
  • Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για Κασόγκι. Τεμαχίστηκε ζωντανός μέσα σε 7 λεπτά

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για Κασόγκι. Τεμαχίστηκε ζωντανός μέσα σε 7 λεπτά

Επτά λεπτά χρειάστηκαν για να δολοφονηθεί ο Τζαμάλ Κασόγκι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Middle East Eye Τούρκος αξιωματούχος o οποίος υποστήριξε ότι έχει ακούσει όλη την ηχογράφηση των τελευταίων στιγμών του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, ο οποίος μίλησε ανώνυμα, οι Σαουδάραβες πράκτορες μετέφεραν τον άτυχο δημοσιογράφο από το γραφείο του Γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στο διπλανό δωμάτιο και εκεί τον έβαλαν πάνω στο τραπέζι. 

Τότε ακούστηκαν τρομακτικά ουρλιαχτά, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο. 

«Ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν έγινε προσπάθεια να ανακρίνουν τον δημοσιογράφο, είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν» τόνισε η τουρκική πηγή. 

Τα ουρλιαχτά σταμάτησαν όταν οι δολοφόνοι νάρκωσαν τον Τζαμάλ Κασόγκι, κάνοντάς του ένεση με άγνωστη μέχρι στιγμής ουσία.

Ο Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι, επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος ασφαλείας, μέλος της 15μελούς ομάδας που έφτασε με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση του Κασόγκι, ήταν αυτός που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο. 

Άρχισε να τεμαχίζει το σώμα του άτυχου 59χρονου ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Ο Τούρκος αξιωματούχους δήλωσε ότι χρειάστηκαν επτά λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή ο Κασόγκι. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με την τουρκική πηγή ο Τουμπάιγκι έβαλε ακουστικά και άρχισε να ακούει μουσική όταν ξεκίνησε τον τεμαχισμό. Συμβούλευσε και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Σαουδαράβων πρακτόρων να κάνουν το ίδιο. 

«Όταν κάνω μια τέτοια δουλειά, ακούω μουσική. Πρέπει να κάνετε το ίδιο» ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο να λέει ο Τουμπάιγκι σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τρίλεπτο ηχητικό ντοκουμέντο δόθηκε στην τουρκική εφημερίδα Sabah αλλά δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί.