Ιστορική συμφωνία με δεσμεύσεις αποπυρηνικοποίησης και εγγυήσεις ασφαλείας

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι στην ιστορική σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επιτεύχθηκε «μεγάλη πρόοδος» αναγγέλλοντας την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δέσμευση για αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας προβλέποντας εγγυήσεις ασφαλείας εκ μέρους των ΗΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

Αιματοκύλισμα στη Λιέγη με 4 νεκρούς: Ο δράστης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Συναγερμός στο Βέλγιο από αιματηρή επίθεση το πρωί της Τρίτης. Ένας ένοπλος σκότωσε δύο αστυνομικούς και έναν περαστικό σήμερα προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί στο κέντρο της Λιέγης, στο Βέλγιο, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF. Οι Αρχές δήλωσαν πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Διαβάστε Περισσότερα

«Πρέπει να προστατέψω τις αποταμιεύσεις των Ιταλών» είπε σε διάγγελμα του ο Ματταρέλλα Διαβάστε όλο το άρ

Τηλεοπτικό διάγγελμα σε δραματικούς τόνους προς τους Ιταλούς απεύθυνε ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα και μέσα από το οποίο εξήγησε για ποιο λόγο δεν συναίνεσε στον διορισμό του Πάολο Σαβόνα ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, και για ποιο λόγο ναυάγησε η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Τραμπ ακύρωσε την συνάντηση με τον Κιμ - Χάθηκε μια ευκαιρία για την ειρήνη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσε την προγραμματισμένη για την 12η Ιουνίου Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως γνωστοποίησε σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Διαβάστε Περισσότερα