Ελεύθερος ο Μισέλ Πλατινί: «Πολύ κακό για το τίποτα»

Eλεύθερος αφέθηκε τα ξημερώματα ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη από τις γαλλικές αρχές στο Παρίσι.

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και πρώην πρόεδρος της UEFA προσήχθη από τις γαλλικές αρχές με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Ο Πλατινί, που κατέθετε επί 15 ώρες για την υπόθεση στους εισαγγελείς, εμφανίστηκε στα ΜΜΕ εμφανώς καταβεβλημένος, δηλώνοντας ότι δεν κατάλαβε για ποιο λόγο έγινε η σύλληψη. «Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι διόλου ευχάριστη. Πολύ κακό για το τίποτα» ανέφερ χαρακτηριστικά.

Είχε διατελέσει πρόεδρος της UEFA από το 2007, όταν είχε διαδεχθεί τον Λέναρντ Γιόχανσον, ως το 2015 μετά την ποινή αποκλεισμού του με κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για έξι χρόνια (αργότερα η ποινή του μειώθηκε στα τέσσερα έτη). Ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.7 εκατ. ευρώ από τον πρόεδρο -τότε- της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Πλατινί κέρδισε το Ballon d'Or τρεις φορές (1983, 1984, 1985), ενώ με την Εθνική Γαλλίας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 1984, μια διοργάνωση κατά την οποία βραβεύτηκε ως ο καλύτερος σκόρερ και παίκτης. Μετά την απόσυρσή του ως παίκτης, ο "Βασιλιάς", όπως ήταν το προσωνύμιο του, έγινε για τέσσερα χρόνια προπονητής της εθνικής ομάδας της Γαλλίας και αργότερα συνιδιοργανωτής του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα του το 1998.